Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα συνδυασμό δίαιτας και άσκησης και οι λόγοι είναι οι εξής:
1.Αν προσπαθήσουμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο μόνο με τη μείωση της πρόσληψης του φαγητού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστούμε σοκ δεδομένου ότι μιλάμε για μείωση των προσλαμβανομένων θερμίδων κατά 22%!Ποιος έχει το ψυχικό σθένος να συνεχίσει αυτό το καθεστώς για μήνες;

2.Με τον περιορισμό του φαγητού δεν θα χάσουμε μόνο λίπος αλλά και πολύτιμη μυϊκή μάζα, πράγμα εξαιρετικά επιζήμιο για το σώμα μας δεδομένου ότι αυτή η χειροτέρευση της σωματικής μας σύνθεσης θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη δύναμή μας, την εμφάνισή μας και βέβαια όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει και στο μεταβολισμό μας.

3.Το σώμα μας θα εκλάβει τη σημαντική αυτή μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας ως απειλή για την ύπαρξη του και θα αντιδράσει μειώνοντας τονρυθμό του μεταβολισμού μας και κινητοποιώντας τους μηχανισμούς αποθήκευσης λίπους.Εάν έτσι απορρυθμισθεί ο μεταβολισμός σας άντε τρέχετε μετά να τον ξαναρυθμίσετε!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιο γνωστό σας να κάνει εξαντλητική δίαιτα;

-έχει διαρκή εκνευρισμό και στερητικό σύνδρομο

-παρουσιάζει σημαντική έλλειψη σωματικών δυνάμεων

-έχει αδυναμία να σκεφθεί σωστά και γενικά παρουσιάζει μια διακριτή υστέρηση στις νοητικές του λειτουργίες

-τέλος ή θα εγκαταλείψει τη δίαιτα του λόγω κυρίως ψυχικής εξάντλησης ή όταν τη σταματήσει θα πάρει τα κιλά του πίσω γρήγορα και συνήθως με τόκο.

Οι στερητικές δίαιτες αποδίδουν σπανιότατα!
Συμφωνούμε να μοιράσουμε λοιπόν τις 550 θερμίδες στα δύο: 275 από μείωση του φαγητού και 275 από την άσκηση.
Αυτό το σχήμα είναι και πιο βιώσιμο και πιο πλεονεκτικό όπως είδαμε λεπτομερώς στο προηγούμενο μέρος.


Διατροφή-Αυγά:τρώτε αυγά ελεύθερα και κατά προτίμηση omega-3.Ο κρόκος τους είναι από τις πολυτιμότερες τροφές και τα περι χοληστερίνης είναι μύθος.Έως δύο αυγά την ημέρα είναι ΟΚ εάν είστε υγιείς και αθλείστε.Ασπράδια φάτε όσα θέλετε!-Κρέατα:προτιμάτε το στήθος από κοτόπουλο ή γαλοπούλα.Με φειδώ το κρέας μεγάλων ζώων και μόνο άπαχα κομμάτια.


-Γαλακτοκομικά :τυρί κότατζ,γιαούρτι 2%.Φέτα με φειδώ λόγω των πολλών κορεσμένων λιπαρών.Καθόλου ανακατεργασμένα τυριά.

Το γάλα δεν αποκλείεται αλλά όπως κι όλες οι υγρές θερμίδες δεν κινητοποιεί επαρκώς τους μηχανισμούς αίσθησης κορεσμού.


-Ψάρια:η πρώτη επιλογή είναι τα μικρά,λιπαρά ψάρια και κυρίως το θαύμα που λέγεται σαρδέλα και είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη αλλά και σε omega-3 λιπαρά και συνένζυμο Q10.Είναι απείρως ωφελιμότερη από πχ.μία πανάκριβη τσιπούρα.

Προσοχή με τον τόννο:περιέχει μεγάλες ποσότητες υδραργύρου και πρέπει σαφώς να μπαίνει πλαφόν κατανάλωσης.


Τέλος πρωτεϊνες -φυτικής προέλευσης -μπορείτε να πάρετε από τα όσπρια και τούς ωμούς ξηρούς καρπούς.-Τρώτε κορεσμένα λίπη με μέτρο

-Η έμφασή σας θα είναι στα πολυακόρεστα-ωμέγα 3 και ωμέγα 6- και κυρίως στα μονοακόρεστα για τα οποία-εκτός των άλλων- υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.


Προτιμάτε:


-μικρά λιπαρά ψάρια και κυρίως σαρδέλες

-αβοκάντο

-παρθένο ελαιόλαδο

-ωμούς ξηρούς καρπούς

-ηλιόσπορους και -SOS-κολοκυθόσπορουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου