Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η καλυτερη διατροφη για γυναικες : αποκτηστε τελειους κοιλιακους με ασκηση και σωστη διατροφη

1. ΑΥΓΑ !!Ένα γνήσιο «εργοστάσιο» παραγωγής πρωτεΐνης, τα αυγά αποτελούν το τέλειο πρωινό ή μετά τη γυμναστική γεύμα, αφού προφυλάσσουν τους αδύνατους μυς από το να «καίγονται», ενώ τα υψηλά ποσοστά βιταμίνης Β12 που περιέχουν, έχουν την αντίθετη επίδραση στο λίπος (οι βιταμίνες Β σας δίνουν επίσης ενέργεια, έτσι θα αισθάνεστε σούπερ ενώ κάνετε γυμναστική).
Εάν ανησυχείτε για τη χοληστερίνη σας, μπορεί να αφαιρείτε τα κροκαδια  και να ωφελήστε ακόμα από τα υψηλά σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης ασπράδια. Και αγαπάμε τα ρευστά ασπράδια αυγού αφού έχουμε γυμνάσει σκληρά τα στομάχια μας στο γυμναστήριο.

2. ΑΠΑΧΟ ΚΡΕΑΣ ..Κρέατα όπως το κοτόπουλο και το μοσχάρι είναι γεμάτα απ' αυτή, που τα κάνει ιδανικά στο να χτίζετε μυς και να δυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όμως πρέπει να σιγουρευτείτε πως αγοράζετε την καλύτερη ποιότητα κρέατος που μπορείτε (διαλέξτε ελευθέρας βοσκής ή οργανικό) και πάντα ψάχνετε για τα πιο άπαχα κομμάτια μοσχαριού, όπως κομμάτια κόντρα φιλέτο ή από το μπούτι. 

Το μοσχάρι είναι ακόμα γεμάτο από τις βιταμίνες B που καταστρέφουν τα λίπη, κάτι που είναι ένα πρόσθετο bonus.

3.ΨΑΡΙΑ !!!! Μην ξεγελιέστε νομίζοντας πως αυτά τα εξαιρετικά ψάρια, που είναι γεμάτα από ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, θα σας κάνουν να πάρετε κιλά αντί να χάσετε.

Μπορεί να περιέχουν σημαντικό ποσοστό λίπους, όμως αυτό είναι αδιαμφισβήτητα "υγιεινά" λίπος που δουλεύοντας μαζί με τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, αυξάνουν τη μυϊκή μάζα και σταματούν το σώμα από το να συσσωρεύει πάχος στη μέση σας.

Επίσης προστατεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έτσι μπορείτε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε χωρίς να αισθάνεστε εξουθενωμένοι ή άρρωστοι. Πρέπει να έχετε σαν στόχο να τρώτε τρείς μερίδες από λιπαρά ψάρια την εβδομάδα.

4.ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ..Οι ξηροί καρποί έχουν τη φήμη πως είναι γεμάτοι από λιπαρά, στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμα μία πηγή από «καλά» λιπαρά και ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα Brazil nuts είναι το τέλειο snack για να έχετε μαζί σας. Εάν αισθάνεστε πείνα κατά την διάρκεια της μέρας, φάτε μία χούφτα από ξηρούς καρπούς για να καταπολεμήστε τη λιγούρα και να αποτρέψτε την απώλεια μυών (άλλα snacks όπως είναι η σοκολάτα, τα πατατάκια και τα μπισκότα περιέχουν καταστροφικά κορεσμένα λίπη, το χειρότερο πράγμα για τη σιλουέτα σας).

5.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ..To ελαιόλαδο στην πραγματικότητα ενθαρρύνει το σώμα σας να κάψει λίπη και μειώνει την χοληστερόλη σας, που σημαίνει πως ευνοείται και η καρδιά σας. Μόλις μία ουγγιά από ελαιόλαδο περιέχει σχεδόν το 90% του καθημερινού ποσοστού μονοακόρεστου λίπους που συνιστάται να λαμβάνετε.

6.ΦΑΣΟΛΙΑ..Τα περισσότερα φασόλια (και μιλάμε κυρίως για είδη όπως το κοινό φασόλι, οι γίγαντες, η φάβα και τα σόγιας παρά τα συσκευασμένα που μπορεί να περιέχουν πολύ ζάχαρη) είναι γεμάτα όσο δεν παίρνει άλλο από πρωτεΐνη, όπως και διαιτητικές ίνες (καλές για το πεπτικό σας σύστημα) και σίδηρο. 

Για να πάρετε το καλύτερο απ' αυτά, σιγουρευτείτε πως τα μαγειρεύετε σωστά, μιας και το κάνει πιο εύκολο για το σύστημά σας να διαλύει τα σημαντικά υλικά των πρωτεϊνών που θα διατηρήσουν τους μυς σας γυμνασμένους και τη μέση σας αδύνατη.
Όσπρια, όπως οι φακές είναι ακόμα μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών.

7.Το σώμα σας χρειάζεται υδατάνθρακες (κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει μία σωστή αναλογία σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος) έτσι μην τους αποκλείεται από την διατροφή σας. 

Εάν θέλετε ένα επίπεδο στομάχι, τότε πρέπει να σταματήσετε να τρώτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως άσπρο ψωμί, ζυμαρικά και άσπρο ρύζι. Αντί γι' αυτά μπορεί να προτιμήσετε τα υψηλά σε φυτικές ίνες, μη εξεργασμένα ολικής αλέσεως τρόφιμα, όπως ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως για να σταματήσετε το σώμα σας από το να συσσωρεύει λίπος.

8.ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΚΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ... Μπορείτε ακόμα να τρώτε τυρί και άλλα τυροκομικά είδη όπως είναι το γάλα και το γιαούρτι, όμως φροντίστε να επιλέξτε μία κατηγορία με χαμηλά λιπαρά. Εκτός από το να δυναμώσετε τα κόκαλά σας, τα τυροκομικά με χαμηλά λιπαρά λέγεται πως βοηθούν στο να διαλύουν τις "αποθήκες" λίπους.

Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Περντιού ανακάλυψε πως εκείνοι που κατανάλωναν τρία φλιτζάνια από χαμηλό σε λιπαρά γάλα κάθε μέρα έβαλαν λιγότερα κιλά σε διάστημα δύο χρόνων, από εκείνους που ακολουθούσαν μία χαμηλή σε ασβέστιο δίαιτα.

9.ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ..Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η πρωτεΐνη είναι τόσο εξαιρετική στο να καίει λίπος, είναι πως το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να την επεξεργαστεί απ' ότι χρειάζονται υδατάνθρακες και τα λίπη, κι έτσι καίτε περισσότερες θερμίδες στην πορεία.

10.ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ..Χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά (προφανώς), τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, η λαχανίδα και το μαρούλι είναι γεμάτα από ίνες που καίνε τα λιπαρά όπως και σε μία αμέτρητη λίστα από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Ίνες (όπως η πρωτεΐνη) έχουν το πρόσθετο καλό πως σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι, έτσι είναι ένας σπουδαίος τρόπος να διατηρήσετε την δίαιτα σας και να μην λαχταράτε υδατάνθρακες ή γλυκά snacks, που είναι εχθρός για το στομάχι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου